dimecres, 20 de febrer del 2008

premsa digital : EL País


Els temps estan canviant. I els mitjans de comunicació (en aquest cas parlarem de la prensa) cada cop s’estàn adaptant més a les noves tecnologies per poder arribar a tot tipus de públic. En el cas de la premsa no només per obrir el seu ventall de lectors, sinó també per facilitar als seus lectors habituals el seguiment de les notícies.

Així, si ens fixem en el diari el País, veurem com ha apostat per la expansió en l’àrea de continguts digitals.

El País, com a important mitjà de comunicació, ofereix la opció de poder visualitzar diferents tipus de fotografies, tant de polítics, fets importants, esportistes...

Aquesta secció, és divideix en 10 apartats, que corresponen als deus apartats en que es divideix el diari. Això facilita trobar les fotografies que es volen cercar i també, com a punt anecdòtic, et dona la possibilitat de poder donar una puntuació a les fotografies, i a partir d’aquestes, anar a altres fotografies que puguin estar relacionades entre si.

Una de les innovacions que obtenim quan optem per informar-nos a través del diari digital és l’apartat d’àudios, el qual és un avantatge que ens proporcionen les noves tecnologies davant de la tradicional premsa escrita.

Aquests, estan classificats per temàtiques (internacional, nacional, societat, tecnologia, economia, esports i cultura entre altres) on es dóna l’opció de poder votar els preferits de cadascú.

A més a més, hi ha un apartat on s’accedeix als últims àudios cosa que facilita l’accés als internautes alhora de buscar els més actuals.

Dir que una imatge val més que mil paraules funciona molt bé en dins del món de la comunicació, el qual ha aconseguit tenir una influència molt gran en les nostres ments. Això es pot demostrar a la web del diari “El País” on el mateix diari ha estrenat un canal digital propi.

Aquest canal justifica amb imatges de vídeo els seus titulars del dia. Aquestes imatges estan gravades per altres agències de notícies. Aquest nou fenomen demostra que vivim en un món ple d’imatges, i que aquestes son el que més preval actualment. En això consisteix la nova comunicació, imatges i més imatges. Si algú ho nega és millor que es plantegi aquesta pregunta: A què es deu l’èxit de Youtube o els blogs de fotos?



Mireia Artola, Ana María Avilés, Laura Descarrega i Alícia Sans